Информация за минералната вода

Различни материали които могат да ви помогнат да бъдете по-информирани за вашето здраве и водата която пиете.

Минералната вода в тялото на човека

Години наред слушаме колко полезен и важен е приема на вода, а когато тя е обогатена и минерали, то качествата и са лековити и ползите от нея стават двойни. И не само защото е важен приема на минерална вода, а защото с храната човешкият организъм не може да набави дори една трета от нужните му съставки.

Диетолози, лекари, учени са на мнение, че водата спомага всяка една жизнена дейност в организма ни, тя дава не само тонус и енергия, но и лекува различни заболявания, усилва и укрепва тялото. Да, обаче изникват и хиляди въпроси, за които не винаги имаме отговори. Ето и някои от пао важните сред тях:

Колко минерална вода се приема дневно и приема и може ли да навреди на организма:

Дневния приема на вода, постъпваща от тялото се определя в зависимост от ръста, килограмите и физическата активност на човек. Така например за възрастен, тежащ около 80 кг, с височина 1,85 м нужния прием за деня се равнява на 2 литра.

Дозата се определя и от минералния състав на водата. В този случаи трябва да се следи за него. При големи количества на налични минерали приема трябва да е умерен. Ето, защо специалистите съветват да се редуват водите, като се комбинира – минерална, трапезна, изворна вода. По този начин няма да се натрупат излишни състави на вещества в организма, а наред с това той няма да е лишаван от нужните му количества. Водният състав в живия организъм е около 80%, а само в мозъка, той достига 75%. При липса на достатъчни количества вода, клетките се лишават от соли и хормони, а това нарушава и естествената им циркулация в организма.

Как да се разпределя приема на минерална вода?

Приема, на която й да е вода, трябва да е регулиран. И както вече споменахме, той трябва да се комбинира между – трапезна, минерална и изворна, а наред с това трябва да се разпределя по равни дози на определено време.

Още в тази категория: « Значение на водите